Strona wykorzystuje pliki cookies.

Korzystając z nią wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. W każdej chwili możesz zmienić ustawienia przeglądarki decydujące o ich użyciu.








... pełny artykuł jest na 14 stronie „PEN. Cukrzyca i Otyłość” w wersji PDF




DIABETOLOGIA DLA KAŻDEGO


Domowe miary podstawowych produktów spożywczych


Przygotowując codzienne posiłki, często korzystamy z różnych przepisów kulinarnych. Każda potrawa wymaga odpowiedniej ilości składników, które należy odważyć, albo odmierzyć szklanką, łyżką lub łyżeczką. Pomocna jest wtedy domowa waga kuchenna i odpowiednie miarki ze skalą zamieniającą objętości w jednostki masy i odwrotnie.



Co zrobić w sytuacji, gdy waga kuchenna nie jest dokładna, a miarki chwilowo się zapodziały?

Każda gospodyni zawsze ma pod ręką szklankę, łyżkę i łyżeczkę, za pomocą których można odmierzyć większość produktów spożywczych. Z uwagi na fakt, że korzystamy z różnych naczyń i sztućców, poniżej podane przeliczenia odnoszą się do następujących parametrów:


...




... pełny artykuł jest na 14 stronie „PEN. Cukrzyca i Otyłość” w wersji PDF








SPIS TREŚCI





* - artykuł pełny




O nas/Prenumerata/Reklama/Kontakt









Copyright © 2013-2016 www.lekmedia.pl www.diabetycy24.pl www.cukrzyca-vademecum.pl

*


Rozpowszechnianie jakichkolwiek artykułów i materiałów zamieszczonych w portalu www.magazynpen.com.pl jest dozwolone wyłącznie za zgodą właściciela portalu.