Strona wykorzystuje pliki cookies.

Korzystając z nią wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. W każdej chwili możesz zmienić ustawienia przeglądarki decydujące o ich użyciu.








... pełny artykuł jest na 18 stronie „PEN. Cukrzyca i Otyłość” w wersji PDF




Menu dla diabetyka


Promocja zdrowej, właściwej diety cukrzycowej to cel nowej akcji Koalicji na Rzecz Walki z Cukrzycą.


Tegoroczny Światowy Dzień Walki z Cukrzycą, przypadający zawsze 14 listopada, stał się pretekstem do wydania książki kulinarnej dla chorych. Przepisy zawarte na jej stronach to dzieło znakomitych znawców kuchni, powstałych z uwzględnieniem rygorów diety. Książka ma być też dostępna w wersji elektronicznej (blog kulinarny: www.menudiabetyka.pl). Trafi również do edukatorów diabetologicznych, organizacji samopomocowych diabetyków, poradni.

Dieta cukrzycowa zaczyna wkraczać do naszych restauracji, jakby uzupełniając ofensywę edukacyjną i wzbogacając te działania o możliwości korzystania z owych dobrodziejstw. Co już przed rokiem czynił Piotr Bikont, publicysta kulinarny.

„W efekcie intensywnych i fascynujących poszukiwań mam niecierpliwą przyjemność ogłosić co następuje: restauracja „Horai” przy Placu Wolnica w Krakowie, wprowadza od 8 kwietnia specjalne MENU DIETETYCZNE AUTORSTWA PIOTRA BIKONTA. Zapraszamy zwłaszcza diabetyków i osoby odchudzające się. Potrawy w stylu dalekowschodnim opracowano przy użyciu szczególnie niskokalorycznych składników, o zarazem możliwie niskim indeksie glikemicznym” – zachęcał wówczas


...




... pełny artykuł jest na 18 stronie „PEN. Cukrzyca i Otyłość” w wersji PDF








SPIS TREŚCI





* - artykuł pełny




O nas/Prenumerata/Reklama/Kontakt









Copyright © 2013-2016 www.lekmedia.pl www.diabetycy24.pl www.cukrzyca-vademecum.pl

*


Rozpowszechnianie jakichkolwiek artykułów i materiałów zamieszczonych w portalu www.magazynpen.com.pl jest dozwolone wyłącznie za zgodą właściciela portalu.