Strona wykorzystuje pliki cookies.

Korzystając z nią wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. W każdej chwili możesz zmienić ustawienia przeglądarki decydujące o ich użyciu.








... pełny artykuł jest na 23 stronie „PEN. Cukrzyca i Otyłość” w wersji PDF




KUCHNIA DIABETYKA


Potrawy z jabłek



Jabłka pieczone

Składniki (dla dwóch osób):

  •  2 średnie jabłka,
  •  1 łyżeczka cynamonu,
  •  1 łyżeczka aspartamu,
  •  4 goździki,
  •  8-10 kropli esencji waniliowej.

Wykonanie:

Jabłka umyć i wydrążyć gniazda nasienne. Do środka każdego jabłka wsypać po połowie porcji aspartamu zmieszanego z cynamonem, rozdrobnionymi goździkami i esencją waniliową starając się sypać po wewnętrznych brzegach. Każde jabłko zawinąć osobno dokładnie w folię aluminiową, włożyć do żaroodpornego naczynia, dolać łyżkę wody i zakryć pokrywą. Wstawić do nagrzanego (ok. 100- 150 st.C) piekarnika na ok. 15-25 min.

Cała potrawa dostarcza: energii 123 kcl, białka 2 g, tłuszczu 2 g, węglowodanów 27 g.

Kurczak a’la kaczka z jabłkiem

Składniki (dla dwóch osób):


...




... pełny artykuł jest na 23 stronie „PEN. Cukrzyca i Otyłość” w wersji PDF








SPIS TREŚCI





* - artykuł pełny




O nas/Prenumerata/Reklama/Kontakt









Copyright © 2013-2016 www.lekmedia.pl www.diabetycy24.pl www.cukrzyca-vademecum.pl

*


Rozpowszechnianie jakichkolwiek artykułów i materiałów zamieszczonych w portalu www.magazynpen.com.pl jest dozwolone wyłącznie za zgodą właściciela portalu.