Strona wykorzystuje pliki cookies.

Korzystając z nią wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. W każdej chwili możesz zmienić ustawienia przeglądarki decydujące o ich użyciu.








... pełny artykuł jest na 22 stronie „PEN. Cukrzyca i Otyłość” w wersji PDF




KUCHNIA DIABETYKA


Przyjęcie karnawałowe


Karnawał to czas spotkań, również przy stole. A więc jak zwykle siadamy do stołu, na którym jak zwykle wędlinki, sałatka jarzynowa, śledzik? Jak zwykle pysznie, ale strasznie nudno. Co zrobić, aby było niezwykle i miło? Jak zaskoczyć gości i popisać się kunsztem kulinarnym?



Dipy, zwane czasem maczankami i pasty to świetne dania na przyjęcie. Najlepiej razem, chociaż solo też się sprawdzają. Mają dar łączenia ludzi – wszyscy zbierają się wokół, aby spróbować, omówić, delektować się. Pamiętaj, aby przepisy mieć pod ręką – przed wyjściem kilku gości na pewno cię o nie poprosi.

Dip arabski marchewkowy

Składniki:

  • 1/2 kg marchwi
  • 1 łyżeczka papryki
  • 1/3 łyżeczki pieprzu Cayenne
  • 2 łyżeczki kminu rzymskiego (nie próbuj zastępować go kminkiem - smakują zupełnie inaczej. Kmin rzymski (kumin) dostaniesz w większych sklepach i sklepach ze zdrową żywnością)
  • 1/2 łyżeczki imbiru w proszku
  • 3 łyżki soku z cytryny
  • 3 łyżki oliwy
  • 2 ząbki czosnku wyciśnięte przez praskę

Przygotowanie:

Obrane marchewki ugotować w osolonej wodzie. Zmiksować z pozostałymi składnikami. Pyszny z grzankami z razowego chleba.

Pasta z wędzonej ryby

Składniki:


...




... pełny artykuł jest na 22 stronie „PEN. Cukrzyca i Otyłość” w wersji PDF








SPIS TREŚCI





* - artykuł pełny




O nas/Prenumerata/Reklama/Kontakt









Copyright © 2013-2016 www.lekmedia.pl www.diabetycy24.pl www.cukrzyca-vademecum.pl

*


Rozpowszechnianie jakichkolwiek artykułów i materiałów zamieszczonych w portalu www.magazynpen.com.pl jest dozwolone wyłącznie za zgodą właściciela portalu.