Strona wykorzystuje pliki cookies.

Korzystając z nią wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. W każdej chwili możesz zmienić ustawienia przeglądarki decydujące o ich użyciu.








... pełny artykuł jest na 23 stronie „PEN. Cukrzyca i Otyłość” w wersji PDF




KUCHNIA DIABETYKA


Gotuj zdrowo...znaczy chudo


Zalecany w cukrzycy sposób żywienia nie różni się znacznie od żywienia ludzi zdrowych. Myślę tu jednak o żywieniu prawidłowym, proponowanym przez lekarzy i żywieniowców i zmniejszającym ryzyko wielu chorób.



W myśl tych zaleceń wszyscy powinni zważać na to co, ile i kiedy jedzą, a diabetycy przestrzegać tego bardziej. Przyrządzając zaś potrawy muszą szczególnie uważać na tłuszcz - wybierać surowce chude, rezygnować lub bardzo ograniczać dodatek tłuszczów kuchennych, a jeśli je stosować, to zadbać o ich właściwy dobór. A przecież te same zalecenia odnoszą się do ludzi zdrowych. Gdyby zechcieli ich tylko częściej przestrzegać to mniej byłoby osób otyłych, w przyszłości z cukrzycą, z chorobami układu sercowonaczyniowego i innymi, powstałymi na tle wadliwego żywienia. Dlatego „cukrzycowy sposób żywienia“ proponuję całym rodzinom. Dla ich zdrowia - teraz i w przyszłości!


...




... pełny artykuł jest na 23 stronie „PEN. Cukrzyca i Otyłość” w wersji PDF








SPIS TREŚCI





* - artykuł pełny




O nas/Prenumerata/Reklama/Kontakt









Copyright © 2013-2016 www.lekmedia.pl www.diabetycy24.pl www.cukrzyca-vademecum.pl

*


Rozpowszechnianie jakichkolwiek artykułów i materiałów zamieszczonych w portalu www.magazynpen.com.pl jest dozwolone wyłącznie za zgodą właściciela portalu.