Strona wykorzystuje pliki cookies.

Korzystając z nią wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. W każdej chwili możesz zmienić ustawienia przeglądarki decydujące o ich użyciu.








„PEN. Cukrzyca i Otyłość” w wersji PDF




Jaki miód?



  • Alergie, katar sienny – miód wielokwiatowy, pochodzący z nektaru różnych kwiatów. Najlepiej z okolic zamieszkania osoby z alergią.
  • Nadkwasota żołądka, zaburzenia przewodu pokarmowego, nerek i dróg moczowych – miód akacjowy.
  • Przeziębienia, stany niepokoju – miód lipowy. Działa uspakajająco i antyseptycznie.
  • Schorzenia na tle miażdżycowym, dieta antynowotworowa – miód gryczany. Zawiera znaczną ilość magnezu, polecany na zrastanie się kości po złamaniach.
  • Choroby żołądka, zaburzenia trawienia, choroby jelit, nerek i dróg moczowych oraz choroby wątroby – miód mniszkowy.
  • Schorzenia oskrzeli, zatok, kaszel, przeziębienie – miód malinowy. Działa rozgrzewająco i kojąco. Skuteczny w stanach osłabienia.
  • Schorzenia mięśnia sercowego – miód rzepakowy.
  • Zaburzenia dróg moczowych i gruczołu krokowego (prostaty) – miód wrzosowy. Profilaktycznie zalecany panom po trzydziestce.
  • Schorzenia górnych dróg oddechowych – miód spadziowy z drzew liściastych. Anemia, rekonwalescenci po ciężkich chorobach, operacjach, nerwice serca, miażdżyca, przeziębienie.
  • Choroby układu oddechowego, zaparcia – miód spadziowy z drzew iglastych. Posiada właściwości antyseptyczne.
  • Przewlekłe stany zapalne nerek, moczopędny, przeciwzapalny – miód bławatkowy.




„PEN. Cukrzyca i Otyłość” w wersji PDF








SPIS TREŚCI





* - artykuł pełny




O nas/Prenumerata/Reklama/Kontakt









Copyright © 2013-2016 www.lekmedia.pl www.diabetycy24.pl www.cukrzyca-vademecum.pl

*


Rozpowszechnianie jakichkolwiek artykułów i materiałów zamieszczonych w portalu www.magazynpen.com.pl jest dozwolone wyłącznie za zgodą właściciela portalu.