Strona wykorzystuje pliki cookies.

Korzystając z nią wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. W każdej chwili możesz zmienić ustawienia przeglądarki decydujące o ich użyciu.

Zamknij






Plebiscyt - Dobre dla Diabetyka






...pełny artykuł jest na 30 stronie „PEN. Cukrzyca i Otyłość” w wersji PDF

Diabetyk w kuchni


Letnie smakołyki


Sałatka na upały
(2 porcje)
Składniki: 
Duża pomarańcza
Zielony ogórek
Listki mięty
150 g serka wiejskiego (3% tłuszczu)
Łyżka oleju lnianego lub rzepakowego
Sól i pieprz
Wykonanie:
1. Pomarańczę oraz ogórek obierz i pokrój na kostkę.
2. Posiekaj świeżą miętę.
3. Z twarożku odsącz płyn, a kuleczki przełóż do miski.
4. Dodaj pomarańczę, ogórek, olej, miętę i wymieszaj. Dopraw do smaku.
5. Włóż sałatkę na pół godziny do lodówki. Podawaj schłodzoną.

Odżywczy koktajl z czerwonymi owocami
Składniki:
180 g truskawek, malin lub jagód
2 łyżki jogurtu naturalnego
2 łyżki płatków migdałowych
Łyżka zarodków pszennych
Wykonanie:
1. Do kielicha blendera wlej jogurt i wsyp płatki migdałowe. Zamieszaj i odstaw na kilka minut.
2. Owoce opłucz, oczyść i wsyp do blendera.
3. Dodaj zarodki pszenne.
4. Zmiksuj wszystko na gładko.

Arbuz z serem feta

...


...pełny artykuł jest na 30 stronie „PEN. Cukrzyca i Otyłość” w wersji PDF