Strona wykorzystuje pliki cookies.

Korzystając z nią wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. W każdej chwili możesz zmienić ustawienia przeglądarki decydujące o ich użyciu.

Zamknij






Plebiscyt - Dobre dla Diabetyka






...pełny artykuł jest na 30 stronie „PEN. Cukrzyca i Otyłość” w wersji PDF

ODŻYWIAJ SIĘ ZDROWO


Owoce wiosny


Mamy przed sobą sezon na truskawki. To jedne z najsmaczniejszych owoców. Zdrowe i małokaloryczne.


W tym sezonie będzie ich o wiele mniej, gdyż mróz poczynił szkody na plantacjach. Truskawki to prawdziwe owoce młodości, ulubione szczególnie przez dzieci. Wielu z nas lubi smak i zapach świeżych truskawek. Niektórzy uwielbiają truskawki z bitą śmietaną. Inni – w kompotach, galaretkach, cieście. Znakomite są pod każdą postacią. W czasie krótkiego sezonu gdy owocują – jedzmy je codziennie.

Odchudzają i ożywiają

Odchudzają i ożywiają Truskawki odchudzają, ale trzeba je zjeść przed posiłkiem. Zawarte w nich enzymy spalają tłuszcz i przygotowują organizm do trawienia. Witamina C, bromelina, błonnik, wapń, magnez, pektyny, sole mineralne – to unikalna kompozycja naturalnych składników tych owoców, która potrafi:

...


...pełny artykuł jest na 30 stronie „PEN. Cukrzyca i Otyłość” w wersji PDF