Strona wykorzystuje pliki cookies.

Korzystając z nią wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. W każdej chwili możesz zmienić ustawienia przeglądarki decydujące o ich użyciu.

Zamknij






Plebiscyt - Dobre dla Diabetyka



„PEN. Cukrzyca i Otyłość” w wersji PDF

Po przylocie


Prosimy pamiętać, że insulina powinna być przechowywana w lodówce, w temperaturze od +2 do +8 stopni C. Można ją przewozić bez schładzania pod warunkiem, że transport nie trwa dłużej niż 24 godziny i temperatura nie przekroczy +25 stopni C.

Po pierwszej nocy w kraju docelowym może być przydatna dodatkowa kontrola poziomu cukru we krwi i ewentualnie dodatkowy posiłek bogaty w węglowodany, aby dostarczyć organizmowi konieczne składniki odżywcze.

W przypadku zachorowań na biegunkę i przy wymiotach należy bezwzględnie udać się na miejscu do lekarza, celem zbadania poziomu płynów w organizmie i ewentualnego dopasowania dawki insuliny. Dlatego też należy mieć ze sobą dokumenty stwierdzające konieczność leczenia za granicą. Prosimy zasięgnąć informacji na ten temat u swojego lekarza lub w firmie, w której wykupione zostało ubezpieczenie zdrowotne.


„PEN. Cukrzyca i Otyłość” w wersji PDF